dimecres, 22 d’octubre del 2014

GALETES PER DECORAR

Vàries vegades, m'han demanat de com fer galetes, normalment dono la pàgina d'una repostera que les té molt ben explicades i amb la seva formula, però al final m'he decidit a posar la recepta que jo faig i que surten molt bé. 

Amb els ingredients que poso, surten unes 30 galetes d'uns 6 cm ó 16 galetes de 9 cm ó 12 galetes d'11 cm aproximadament.

A part dels ingredients, necessitareu:

Tallapastes

Corró

Paper per forn

Paper film

Un parell de llistons d'un gruix d'uns 4-5 mm

Safates o llandes sense vores 

Reixetes per refredar les galetes 

Crec que no em deixo res per ara, així doncs endavant amb els ingredients i la recepta i que tingueu molt bon profit!

Ingredients:

3 tasses de farina

1/2 cullereta de sal

227gr de mantega

1 tassa de sucre

1 ou gran

2 culleretes de vainilla (o 1 de vainilla i 1 de suc de llimona, al gust de cadascú


1. Tamisar la farina amb la sal en un bol.

2. Batre la mantega tova i afegir-hi el sucre fins que quedi esponjós. Ajuntar-hi l'ou i la vainilla (o qualsevol altre saboritzant que es vulgui fer servir) i mesclar bé fins a obtenir una crema daurada.

3. Afegir-hi la farina de forma gradual en diverses vegades i deixant que s'absorbeixi bé cada cop. Ens quedarà una pasta difícil de treballar.

4. Fer-ne 3-4 trossos i deixar reposar embolicat en paper film a la nevera un mínim de 30 min.

5. Estirem la massa entremig de paper d'anar al forn, i la deixarem d'un gruix d'uns 4-5 mm. (Ens podem ajudar d'uns llistons d'aquesta alçada perquè surtin totes iguals)

6. Amb els tallapastes escollits, anirem formant les galetes. En aquest punt jo poso les galetes en una safata a la nevera fins que les tinc totes tallades. Amb les restes de la pasta, torno a estirar-la i repeteixo el punt 5, fins a acabar tota la pasta; però cal tenir en compte que com més cops es treballa la massa, més dures queden les galetes.

7. Un cop preparades totes les galetes podeu posar-les a coure o bé guardar-les congelades fins que us vagi bé enfornar-les.

8. Pre-escalfar el forn a 170ºC i coure les galetes de 12-16 min. Són aconsellables les llandes o safates sense vores o safates desmuntables. Un cop cuites les posarem a refredar sobre una reixeta. Cal anar amb compte, ja que en estar calentes poden perdre la forma.


9. Un cop fredes ja es poden guarnir, però si no podeu fer-ho, guardeu-les en una caixa hermètica perquè no s'estovin i agafin humitat.

1 comentari:

  1. Hola loulou, t'ha tocat la plaça per al taller de croissants dels Rodellas... ens pots enviar un email a gastroblocaires(arroba)gmail(punt)com confirmant que hi pots anar? :)

    http://www.decuina.net/2014/11/sorteig-per-taller-croissants-rodellas-sant-celoni.html

    ResponElimina