diumenge, 28 de setembre de 2014

PASTÍS DE LLIMONA

Aquesta tartaleta la vaig fer ja fa un temps per una trobada feisbuquera amb una bona colla d’amics, havia provat la crema de llimona sola ( Lemon Curd), si no l’heu provat i us agraden els cítrics, us la recomano, ara que us aviso, és addictiva! !
Jo no us poso la recepta pròpia de lemon curd, sinó que és una altra molt similar i amb més consistència per al pastís.
Per fer la tartaleta seguiu les instruccions de la recepta base o bé feu servir una base de pasta brisa fresca i seguiu les instruccions d'envàs per pre-cuinar-la.
La crema de llimona
els ingredients:
  • 3 cullerades de farina de blat de moro
  • 85 gr sucre extrafí
  • la ratlladura de tres llimones
  • 300 ml d’aigua freda
  • 150 ml suc de llimona
  • 3 rovells d’ou
  • 50 gr mantega tova

Posar en un caçó la farina de blat de moro, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegir una mica d’aigua a poc a poc i remenar tot fins que quedi una pasta suau.
Afegir-hi la resta d’aigua i el suc de llimona i portar a ebullició a foc mitjà sense deixar de remoure.
Coure-la a foc lent 1 min mes, fins que estigui suau i lluenta. Retirar del foc.
Incorporar els rovells d'un a un i sense deixar de remoure i finalment afegir-hi la mantega.
Posar el caçó dins d’un bol d’aigua freda perquè es refredi la crema i seguidament omplir la tartaleta
El merengue italià
els ingredients:
  • 3 clares d’ou
  • 175 gr sucre
  • 70 ml aigua
  • cremor tàrtar


Comencem preparant l'almívar,  posem un cassó al foc amb l'aigua i el sucre. Els deixem bullir fins que assoleixin una temperatura de 120 º C, si no teniu un termòmetre,seran uns 15 minuts desde que arrenca el bull aproximadament. Mentrestant, posem les clares en un bol gran i les batem lleugerament amb una batedora de varetes o un robot de cuina, juntament amb el cremor tàrtar.
Quan l'almívar ha arribat a la seva temperatura, afegim  les clares poc a poc sense deixar de batre i  fins que es refredi i es formin pics. Veurem com poc a poc va es mes brillant i pren mes consistència.


Muntem el pastís?
A la base pre cuita, hi posem la crema de llimona que encara serà tèbia, procurem estendre-la bé per tota la base que quedi ben llisa.
Al damunt amb una mànega pastissera (si no en teniu, podeu fer-ho a cullerades) anem guarnin la superfície fen com monyos o muntanyanes o com us plagui i que quedi tota la crema ben coberta de merenga.

Arribat l’hora de posar-la al forn, com la massa ja és mig cuinada sols haurem de gratinar la merenga una mica, la superfície ha de quedar una mica cuita.
Deixem refredar i reposar una estona i ja el tenim.

BON PROFIT  ! !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada