Aquesta tartaleta la vaig fer ja fa un temps per una trobada feisbuquera amb una bona colla d’amics, havia provat la crema de llimona sola ( Lemon Curd), si no l’heu provat i us agraden els cítrics, us la recomano, ara que us aviso, és addictiva! !
Jo no us poso la recepta pròpia de lemon curd, sinó que és una altra molt similar i amb més consistència per al pastís.
Jo no us poso la recepta pròpia de lemon curd, sinó que és una altra molt similar i amb més consistència per al pastís.
Per fer la tartaleta seguiu les instruccions de la recepta base o bé feu servir una base de pasta brisa fresca i seguiu les instruccions d'envàs per pre-cuinar-la.
La crema de llimona
els ingredients:
- 3 cullerades de farina de blat de moro
- 85 gr sucre extrafí
- la ratlladura de tres llimones
- 300 ml d’aigua freda
- 150 ml suc de llimona
- 3 rovells d’ou
- 50 gr mantega tova
Posar en un caçó la farina de blat de moro, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegir una mica d’aigua a poc a poc i remenar tot fins que quedi una pasta suau.
Afegir-hi la resta d’aigua i el suc de llimona i portar a ebullició a foc mitjà sense deixar de remoure.
Coure-la a foc lent 1 min mes, fins que estigui suau i lluenta. Retirar del foc.
Incorporar els rovells d'un a un i sense deixar de remoure i finalment afegir-hi la mantega.
Posar el caçó dins d’un bol d’aigua freda perquè es refredi la crema i seguidament omplir la tartaleta
Afegir-hi la resta d’aigua i el suc de llimona i portar a ebullició a foc mitjà sense deixar de remoure.
Coure-la a foc lent 1 min mes, fins que estigui suau i lluenta. Retirar del foc.
Incorporar els rovells d'un a un i sense deixar de remoure i finalment afegir-hi la mantega.
Posar el caçó dins d’un bol d’aigua freda perquè es refredi la crema i seguidament omplir la tartaleta
El merengue italià
els ingredients:
- 3 clares d’ou
- 175 gr sucre
- 70 ml aigua
- cremor tàrtar
Comencem preparant l'almívar, posem un cassó al foc amb l'aigua i el sucre. Els deixem bullir fins que assoleixin una temperatura de 120 º C, si no teniu un termòmetre,seran uns 15 minuts desde que arrenca el bull aproximadament. Mentrestant, posem les clares en un bol gran i les batem lleugerament amb una batedora de varetes o un robot de cuina, juntament amb el cremor tàrtar.
Quan l'almívar ha arribat a la seva temperatura, afegim les clares poc a poc sense deixar de batre i fins que es refredi i es formin pics. Veurem com poc a poc va es mes brillant i pren mes consistència.
Muntem el pastís?
A la base pre cuita, hi posem la crema de llimona que encara serà tèbia, procurem estendre-la bé per tota la base que quedi ben llisa.
Al damunt amb una mànega pastissera (si no en teniu, podeu fer-ho a cullerades) anem guarnin la superfície fen com monyos o muntanyanes o com us plagui i que quedi tota la crema ben coberta de merenga.
Arribat l’hora de posar-la al forn, com la massa ja és mig cuinada sols haurem de gratinar la merenga una mica, la superfície ha de quedar una mica cuita.
Deixem refredar i reposar una estona i ja el tenim.
Al damunt amb una mànega pastissera (si no en teniu, podeu fer-ho a cullerades) anem guarnin la superfície fen com monyos o muntanyanes o com us plagui i que quedi tota la crema ben coberta de merenga.
Arribat l’hora de posar-la al forn, com la massa ja és mig cuinada sols haurem de gratinar la merenga una mica, la superfície ha de quedar una mica cuita.
Deixem refredar i reposar una estona i ja el tenim.
BON PROFIT ! !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada