dimecres, 24 de setembre de 2014

SANT JOAN I LA COCA

Aigua de Sant Joan, cap guany i molta fam
Al juny, la pluja està lluny, i si plou, cada gota és com el puny
De Sant Joan de juny a Sant Joan de Nadal, mig any per igual

Si ja sé que Sant Joan ja queda lluny i que tant de bó encara no hagués passat, voldria dir que tot just l'estiu estaria a punt de començar i que fer-ho ara que tot just ha començat la tardor no queda gaire bé, però jo vaig en retard i tinc una pila de receptes per escriure, però ja que la recepta de la coca és la mateixa que la del Tortell de Reis, podeu anar practicant per quant arribin les festes de Nadal.
Espero que us agradi.

recepta de Pep Nogué

Ingredients:

  • 500 g de farina de força 
  • 70 g de sucre 
  • 3 g de sal 
  • 20 g de llevat de forner
  • 140 g de llet 
  • 100 g d’ou sencer (2 unitats) 
  • ratlladura de llimona 
  • ratlladura de taronja 
  • 25 g de licor d’anís 
  • 25 g d’aigua de tarongina 
  • 1 g de canyella en pols 
  • 75 g de mantega 
  • 10 cireres confitades 
  • 6 rodanxes de taronja confitada 
  • 150 g de meló confitat  
  • pinyons 
  • sucre
Preparació:
  1. Poseu la farina, el sucre i la sal al robot.
  2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient.
  3. Treballeu la massa amb el ganxo, i afegiu-hi els ous un a un.
  4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes juntes (aigua de tarongina, anís, pell de llimona i de taronja i canyella) i pasteu-ho uns minuts.
  5. Finalment, incorporeu-hi la mantega pomada, a trossos.
  6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del bol i es vegi llisa i homogènia.
  7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum.
  8. Dividiu la massa en dues parts. Olieu lleugerament la superfície de treball i estireu la massa amb un corró amb forma de rectangle.
  9. Deixeu-ho reposar uns minuts si tingués molt nervi.
  10. Col·loqueu la fruita confitada, pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua) i cobriu-la amb sucre i pinyons abundants.
  11. Feu la segona fermentació a 28 ºC, 1 h 30 min, fins que torni a doblar el seu volum.
  12. Coeu-ho al forn a 175 ºC 12-15 min
Jo n'he fet 4 de petites amb fruita i una de grossa de pinyons.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada