divendres, 24 d’agost de 2012

CARBASSONS FARCITS DE GAMBES I RAP





60 gr de gambes pelades
70 gr de rap
70gr de ceba ratllada o tallada petita
1 gra d'all 
2 cullerades tomaquet fregit
una cullerada farina
llet
brou de preix ( si en teniu, jo aquest cop no en tenia ni una gota)
mantega 
formatge emmental
sal, pebre
3 troncs de carbassó


Netejar el carbassó o carbassons, i prepareu-los per fer-los farcits, 
Posar-los a coure en aigua i sal uns minuts. Quan siguin lleugerament tous, trèieu-los del foc i deixeu-los refredar fora del aigua.

Reservar 3 gambe per decorar.

Passar les gambes i el rap tot tallat petit per la paella amb el gra d'all trinxat. Apartar del foc i coure a la mateixa paella la ceba, afegir oli si cal, i deixar que s'estovi, aleshores tornar a afegir les gambes i el rap i deixar que cogui junt uns min posar.hi lla cullerada de tomàquet fregit i remenar. Afegir la cullerada de farina i deixar que es dauri una mica, sense deixar que es cremi. Afegir meitat brou de peix, meitat llet i  quedarà com el principi d'una beixamel, no deixar de remenar fins que espesseixi. Al mateix moment posar-hi el pebre i provar de sal i afegir-ne si cal

Deixar refredar una mica i omplir els carbassons, tapeu-los amb la gamba reservada i empolsineu-los de formatge, poseu un tros de mantega al damunt i al forn a gratinar.

Bon apetit  !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada